agiavarvaranews.gr
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα Kid’s Athletics στα σχολεία της Αγίας Βαρβάρας

Κοινοποίηση

Η συνεργασία της κ. Ματίνας Λαζαράκη προϊσταμένης τμήματος Πολιτισμού-Αθλητισμού, του Παναγιώτη Περράκη (αντιδήμαρχου αθλητισμού) και του Ντέμη Ματάκη (συνεργάτη του Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού) με τον συντονισμό και την καθοδήγηση του δημάρχου μας κ. Λάμπρου Μίχου απέδωσε για άλλη μία χρονιά ουσιαστικό αποτέλεσμα αναδεικνύοντας την πρωτοπορία του Δήμου μας και στον χώρο του αθλητισμού.

Ο λόγος για το Kid’s athletics, ένα πρόγραμμα -που πλέον στην Αγία Βαρβάρα είναι θεσμός- που στην πόλη μας λειτουργούσε ως πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη – Άθληση και Δημιουργία» και πλέον, μετά από την συστηματική επεξεργασία του εξελίσσεται στα σχολεία της πόλης μας.

Να σημειωθεί  ότι απόδειξη για  την ιδιαίτερη σημασία του προγράμματος   είναι ότι αυτό τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου. Για την υλοποίησή του στην Αγία Βαρβάρα, όπου πλέον θα εφαρμόζεται ολόκληρη τη σχολική χρονιά, σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης μέχρι το τέλος του σχολικού έτους θα υπάρχει η συνεχής συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου και πιστοποιημένων καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Με τη νέα αυτή δομή του προγράμματος  ακόμη και όλα τα παιδιά του Δήμου μας θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος  και να μυηθούν στο αθλητικό ιδεώδες, δίχως να χρειαστεί πλέον να υποβληθούν σε μετακινήσεις, καθώς οι δράσεις θα λαμβάνουν χώρα μέσα στο ίδιο τους το σχολείο και δίχως καμία οικονομική επιβάρυνση των γονέων.

Έτσι λοιπόν, η μύηση στα μυστικά του στίβου με  τη μορφή παιχνιδιού θα πραγματοποιείται από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Δήμου μας σε συνεργασία με τους διευθυντές και καθηγητές Φυσικής Αγωγής των σχολικών μονάδων της πόλης. Τέλος, την επιβαλλομένη πρόνοια της απαραίτητης υγειονομικής κάλυψης έχει αναλάβει προσωπικά ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα υγείας κ. Χρήστος Βασιλείου.

πηγή dikaiosinisimera.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Government not doing enough to prevent left-handed pupils being left behind

admin

Ψάχνουν το κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη – Συσκευή δημιουργίας κρυπτονομισμάτων στο σπίτι του

Ν. Δένδιας: Αποτροπή μελλοντικής τραγωδίας ανάλογης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου